وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات از بهره برداري سامانه اي اختصاصي براي رسيدگي به شکايات مردم از ارايه دهندگان خدمات حوزه ارتباطات و فناوري اطلاعات و در مورد نقض حقوق شهروندي تا دهه فجر خبر داد و گفت: مانع جدي براي فراگير شدن «دولت الکترونيک» و «دولت همراه»، فرآيندهاي اداري موجود است که قطعا بايد دستخوش تغييرات قرار گيرند.
وايمکس نيوز- محمدجواد آذري جهرمي وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات در اولين اجلاس ملي گزارش پيشرفت ها و راهکارهاي رفع موانع تحقق حقوق شهروندي که با حضور رييس جمهوري برگزار شد، گفت: ارتباطات و فناوري اطلاعات، ابزار موثر و اجتناب ناپذيري براي نيل به اهداف مندرج در منشور حقوق شهروندي از جمله گردش آزاد اطلاعات، شفاف سازي نظام اداري و نيز تحقق عدالت اجتماعي است. علاوه بر اين موارد، صيانت از حريم خانواده در فضاي مجازي، حفظ حريم خصوصي کاربران، ايجاد اعتماد عمومي، شايسته سالاري و پرهيز از تبعيض جنسيتي و قوميتي در بکارگيري مديران همواره در سرلوحه وظايف و ماموريت هاي وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات قرار داشته اند.
وي افزود: رشد حدود 15 برابري پهناي باند مورد استفاده، ايجاد پوشش سراسري نسل سوم و چهارم تلفن همراه در همه شهرهاي کشور که تا دهه فجر امسال شاهد تکميل آن خواهيم بود و همچنين توجه ويژه به حل مشکلات مناطق روستايي در عرصه ارتباطات، از تحولات مهم در اين حوزه است.
آذري جهرمي با بيان اينکه ايجاد زيرساخت هاي لازم به اذعان همگان باعث گردش آزاد اطلاعات و شفافيت در نظام اداري شده است، اظهار کرد: امروز بودجه کل کشور و ارقام مندرج در آن در زمان کوتاهي مورد نقد کارشناسان و کاربران شبکه هاي اجتماعي قرار گرفته و در نتيجه، مديران اجرايي کشور و اقدامات آنان را در اتاق شيشه اي و منظر عمومي قرار داده تا بيش از پيش ملزم به پاسخگويي باشند.
عضو کابينه دولت تدبير و اميد تصريح کرد: همچنين اين زيرساختها باعث ايجاد فرصت هاي برابر شغلي براي جوانان فرهيخته اين مرز و بوم شده به نحوي که کسب و کارهاي نوپا در کشور با استفاده از ظرفيت فضاي مجازي با تشکيل گروه هاي کوچک ايجاد شده و از اين رهگذر موجب خلق ثروت و ايجاد شغل و رفاه براي جوانان مستعد، بدون توجه به جنسيت، قوميت، و مرکز يا حاشيه نشيني آنها شده است.
بالاترين مقام مسوول حوزه ICT کشور با اشاره به اينکه موارد ياد شده نه تنها موجب تسهيل ارتباطات مردم با يکديگر و دولت مي شود، بلکه منجر به کاهش مراجعات مردم به ادارات و دستگاه هاي اجرايي و به تبع آن موجب کاهش ترافيک، کم شدن آلودگي هوا، صرفه جويي در مصرف انرژي و همچنين کاهش تصادفات و هزينه سرانه سلامت خواهد شد، خاطر نشان کرد: توسعه اين فضا هرچند دستاوردهاي مهمي را به همراه داشته است، اما دولت ها را با چالش هاي جديد و جدي از جمله لزوم صيانت از حريم خانواده در فضاي مجازي و اتخاذ تدابير موثر براي کاهش نگراني پيرامون گسترش آسيبهاي اجتماعي مواجه کرده است.
وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات با اعلام اينکه رشد فناوري ها و استفاده روز افزون از آنها براي بهبود زندگي مردم، در عين حال صيانت از حريم خصوصي کاربران و ايجاد اعتمادعمومي را ضروري مي کند، گفت: از سوي ديگر گسترش کسب و کارهاي نوپا در فضاي مجازي، نبود قوانين و مقررات متناسب با اين کسب و کارها و عدم انطباق برخي مقررات حوزههاي سنتي به حوزههاي نوين توسط مراجع دولتي و نيز مراجع قضايي موجب ايجاد موانع متعددي براي اين کسب و کارها شده است.
آذري جهرمي با اشاره به تلاش هاي زيادي که براي پياده سازي «دولت همراه» و «دولت الکترونيک» تلاشهاي زيادي در حال انجام است اظهار کرد: اما مانع جدي براي فراگير شدن آن، فرآيندهاي اداري موجود است که قطعا بايد دستخوش تغييرات قرار گيرند چراکه برخي از فرآيندهاي فعلي اداري ما قابليت تبديل به فرآيندهاي الکترونيکي را ندارند و با اعمال مخالفتهاي صنفي دستگاههاي دولتي و نيز عدم هماهنگي بين دستگاه ها به ويژه قواي مجريه و قضاييه، پيشرفت قابل ملاحظه اي نخواهند داشت.
عضو کابينه دولت دوازدهم با بيان اينکه براي هماهنگي بين قوا، استفاده بهتر از ظرفيت شوراي اجرايي فناوري اطلاعات و نيز ظرفيت راهبردي شوراي عالي فضاي مجازي راه گشا خواهدبود، تصريح کرد: مهمتر از همه، نيازمند عزم جدي مديران تراز اول کشور براي حل معضلات موجود و بهره مندي از مزاياي دولت الکترونيکي و همراه هستيم.
بالاترين مقام مسوول حوزه ICT کشور تاکيد کرد: بدون شک مي توانيم با استناد به اصول 23 و 25 قانون اساسي و با استفاده از آموزه هاي ديني و ايجاد ساختاري براي تحقق آنها ضمن صيانت از حريم خصوصي مردم در فضاي مجازي موجب تقويت اعتماد عمومي به شبکه ها، اپليکيشن ها و سايت هاي داخلي شويم.
وي با اشاره به اينکه برنامه جدي وزارت ارتباطات، توسعه سرويس هاي بومي و توسعه سواد رسانه، پالايش هوشمند، تعامل با سرويس دهندگان بين المللي و طرح اينترنت کودکان براي کاهش آفات فضاي مجازي است، افزود: براي حل و فصل مشکلات حقوقي کسب و کارهاي نوپا در دستگاه هاي محتلف دولتي و غيردولتي، گروهي از حقوقدانان برجسته در وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات تشکيل شده تا راهکار هاي مناسب و موثر ارايه کنند.
وزير ارتباطات و فناوري اطلاعت گفت: علاوه بر آن تدوين لايحه اي ويژه براي تسهيل اين کسب و کارها در دستور کار قرار دارد. همچنين، اميدواريم تا دهه فجر امسال سامانه اي اختصاصي براي رسيدگي به شکايات مردم از ارايه دهندگان خدمات حوزه ارتباطات و فناوري اطلاعات و در مورد نقض حقوق شهروندي به بهره برداري برسد.
عضو کابينه دولت تدبير و اميد با اظهار اميدواري نسبت به اينکه با رونمايي از «نرم افزار موبايل-محور دولت همراه» و با تکيه بر حمايتهاي رياست محترم جمهور، گام تازه اي در توسعه اين بخش بر داريم، خاطر نشان کرد: موجب مباهات اينجانب است که در عرصه شايسته سالاري و به گزيني نيز اين وزارت بنا بر رهنمودهاي رياست محترم جمهور اقدامات مؤثري انجام داده و از ظرفيت بانوان و جوانان با استعداد اين کشور در عرصه مديريت و رشد بخش ارتباطات و فناوري اطلاعات کشور هم اکنون در حد وسيع بهره مند شده ايم.